Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Οι συναυλίες των Scorpions στην Ελλάδα


29.11.1990, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Φάληρο
14.09.1993, Στάδιο Νέας Σμύρνης, Αθήνα
02.12.1996, Παλέ ντε Σπορ, Θεσσαλονίκη
03.12.1996, Στάδιο Περιστερίου, Αθήνα
19.09.2001, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Φάληρο
30.05.2004, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
31.05.2004, Πυλαία, Θεσσαλονίκη
18.07.2005, Στάδιο Καραϊσκάκη, Πειραιάς
20.07.2005, Θέατρο Γής, Θεσσαλονίκη
19.07.2006, Στάδιο Καραϊσκάκη, Πειραιάς
21.07.2006, Καυταντζόγλειο, Θεσσαλονίκη
18.06.2007, Στάδιο Καραϊσκάκη, Πειραιάς
04.07.2009, Κάστρο Μυτιλήνης
06.07.2009, Στάδιο Καραϊσκάκη, Πειραιάς
08.07.2009, Alkazar, Λάρισα
11.07.2009, Creta Festival 2009
24.07.2009, Αθλητικό Κέντρο Ξάνθης
05.06.2010, Στάδιο Ζωσιμάδων, Ιωάννινα
07.06.2010, Στάδιο Μακεδονικού, Θεσσαλονίκη
09.06.2010, Παμπελοποννησιακό Στάδιο, Πάτρα
27.10.2010, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Φάληρο
11.09.2013, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
12.09.2013, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
14.09.2013, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα
20.07.2016, Πλατεία Νερού, Αθήνα
16.07.2018, Καλλιμάρμαρο, Αθήνα

Η ιστορία του Greek Sting Fan Club

Για πολλούς η μουσική είναι απλώς διασκέδαση. Για άλλους, όμως, είναι εκείνη που δίνει ουσία στη ζωή τους. Ειδικά οι φίλοι της rock έχουν μια ιδιαίτερη σχέση με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Οι SCORPIONS είναι από τα συγκροτήματα που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα στην Ελλάδα. Οι δίσκοι τους βρίσκονται στις δισκοθήκες χιλιάδων Eλλήνων, που τους αποθέωναν από τα μέσα της δεκατετίας του 70, αλλά και στις συναυλίες που έδωσαν στη χώρα μας, από το '90 και μετά.

Είναι αλήθεια …. έπρεπε να είχε γίνει χρόνια πριν, ίσως ακόμα και από τα μέσα της δεκαετίας του '70, απλά χρειαζόταν μια σπίθα για να ξεκινήσουν όλα. Έτσι, πίσω στο φθινόπωρο του ‘97 μια αγγελία στα γνωστά τότε Metal περιοδικά ήταν αρκετή για να μαζέψει κάποιους περίεργους αλλά και κάποια άτομα που είχαν μια κοινή αγάπη, τους Scorpions. Ανταλλάχτηκαν τα πρώτα γράμματα, τα πρώτα τηλέφωνα και καθιερώθηκε η συνάντηση των μελών για καφέ την πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα. Οι πολύωρες συζητήσεις και τα κοινά ενδιαφέροντα έκαναν τους δεσμούς των μελών δυνατότερους και το fan club να παίρνει σάρκα και οστά.

Περίπου 30 άτομα ήταν ο αρχικός πυρήνας του G.S.F.C. Παιδιά από την Αθήνα, αλλά και την επαρχία.

Οι πρώτες συναντήσεις των μελών γίνονταν στα καφέ της Πλατείας Βικτωρίας. Ένα, το πολύ δυο τραπέζια στην αρχή, με την παρέα μας όλο και να μεγαλώνει. Οι συζητήσεις ατέλειωτες. Εντυπώσεις, συναισθήματα, αναμνήσεις, βιώματα, αλλά και σχέδια για το μέλλον.

Έτσι άρχισαν τα πρώτα party, να κάνουν παρέα τα μέλη του fan club πέρα από τις συναντήσεις του club και όλα αυτά γέννησαν το θρυλικό fanzine «Hurricane», στις αρχές του 1998, με αφορμή την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το συγκρότημα, την αδικαιολόγητη αδιαφορία του εγχώριου τύπου, αλλά και την ανάγκη να μοιραστείς τις απόψεις και τις σκέψεις σου με άλλους οπαδούς. To fanzine «Hurricane» ενημερώνει τους φίλους μας για ό,τι σχετικό με το συγκρότημα και τα πρώην μέλη του (νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις, στίχοι, κ.α.), ενώ με το πέρασμα του χρόνου, την δημιουργία του site, αλλά και τον ερχομό του internet στην ζωή μας, το «Hurricane» κυκλοφορεί πλέον όποτε κρίνεται απαραίτητο.

Tα party συνεχίζονταν, και αποτέλεσαν ένα άλλο σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων του G.S.F.C .Τα μέλη γίνονταν όλο και περισσότερα, αφού όσοι έρχονται στα party περνάνε φανταστικά και γνωρίζουν καινούριους φίλους και έχουμε τη δυνατότητα να διασκεδάσουμε με τα μοναδικά τραγούδια των SCORPIONS, αλλά μάς δίνεται επίσης η αφορμή να προβάλουμε και σπάνιο υλικό του γκρούπ. Μοναδικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια από τον «Σεισμό» και το «Texas», μέχρι το «Revenge Of Rock» ,το «Wild Thing», το «Outlaw», το «Singles»,το «Rooster», και το «Hard Rock Cafe Athens».Δεν υπήρχε μαγάζι που να μην ξανακάλεσε τον fan club για party! Ο Uli Roth, ο Francis Buccholz, ο Jurgen Rosenthal,ο Pawel Maciwoda,ο Michael Schenker,o Herman Rarebell και o James Kottak(ο οποίος έπαιξε και μουσική,για τα μέλη του fan club μας,με την ακουστική του κιθάρα) βρέθηκαν κοντά μας σε party που διοργανώθηκαν προς τιμή τους, αλλά και οι Rudolf Schenker,Klaus Meine&Matthias Jabs έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την επιθυμία να παρεβρεθούν κάποια στιγμή στο μέλλον!

Ο Klaus Meine, μιλώντας σε μέλη του fan club πριν την συναυλία των σκορπιών στο Φάληρο, έκανε ιδιαίτερη αναφόρα στο τελευταίο party του fan club στο Hard Rock Cafe με καλεσμένο τον Herman Rarebell, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα σχόλια που του μετέφερε ο Herman. Φυσικά η τεχνολογία επέβαλε και την δημιουργία του site (1999), ενώ από το 2008, το fan club μας πλέον έχει myspace και facebook σελίδες! Αξίζει να σημειωθεί ότι το GSFC, έχει προσκληθεί και από ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως ο Capital, Rock Fm, ERA Sport, Επικοινωνία Fm, Atlantis & Rockmachine.gr, είτε για να παρουσιάσει το fanzine "Hurricane" , είτε για να παρουσιάσει τις δραστηριότητες του, ή απλά για να κάνει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στους σκορπιούς.

Οι τελευταίες παρουσίες του fan club στους ιντερνετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, www.rockmachine.gr και www.isart.gr , γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με 1250 και 1800(αντίστοιχα) ακροατές από Ελλάδα, Ρωσία, Χιλή, Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ιρλάνδία, Γερμανία, Κύπρο, Αυστρία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αυστραλία και Τουρκία!

Το GSFC,επίσης έχει βοηθήσει με κάθε τρόπο και τους διοργανωτές συναυλιών που έφεραν όλα αυτά τα χρόνια τους Scorpions ή ακόμα και πρώην μέλη τους (όπως ο Uli Jon Roth & Michael Schenker), είτε πουλώντας εισιτήρια για τις συναυλίες, είτε βοηθώντας στην προώθηση των συναυλιών, στην σύνταξη των δελτίων τύπου είτε αναλαμβάνοντας ακόμα και τα χρέη χορηγού επικοινωνίας, αλλά επίσης οργάνωσε και την συνέντευξη τύπου του Herman Rarebell, για την παρουσίαση του νέου του audio book "My life as a scorpion", αλλά και της συλλογής "Herman's Collection".

Επίσης έχουν οργανωθεί εκδρομές για την παρακολούθηση συναυλιών στην Ελλάδα (φέτος ακολουθήσαμε όλη την περιοδεία τους στην χώρα μας, αλλά είχαμε βρεθεί και στην Θεσσανίκη το 2004, 2005 & 2006, αλλά και στο εξωτερικό, όπως στο φεστιβάλ του Wacken, Colmar, UΚ tour (05 ,06, 07 & 08) κτλ.

To ελληνικό Fan club των Scorpions, είναι μία μεγάλη οικογένεια, μία παρέα στην οποία, όποιος θέλει να μπει και να γίνει "ενεργό" μέλος του, δεν έχει παρά να στείλει τα στοιχεία του (κινητό & mail) στο site, ώστε να ενημερώνεται για τις εκδηλώσεις του fan club, αφού επιλογή μας είναι να μην ζητάμε κάποιο ποσό για εγγραφή μελών, ώστε να συμμετέχει σε αυτό, όποιος θέλει, όσο θέλει.
Στην ερώτηση: τι είναι για μας οι SCORPIONS, η απάντηση έρχεται αβίαστα. Είναι οι καταιγιστικοί rock ρυθμοί, οι αισθαντικές μπαλάντες, είναι τα ονειρικά και μεγαλειώδη φωνητικά του ανθρώπου-ορχήστρα Klaus Meine, είναι το κιθαριστικό πανδαιμόνιο του Rudy, του Uli, του Μatthias, είναι οι ξέφρενοι Rock'n'Roll ρυθμοί των Francis Buccholz και Herman Rarebell, είναι οι μοναδικές μελωδίες και ο ρομαντισμός,είναι η εκρηκτική σκηνική παρουσία που τους καθιέρωσε στα κορυφαία σχήματα του πλανήτη με εκατομμύρια θαυμαστές και θεατές των μαραθώνιων περιοδειών τους. Ένα ξεχωριστό κομμάτι της ζωής μας, ένα μουσικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν χρόνια και συνεχίζεται έξω από όρια και τετριμμένες κατευθύνσεις...
http://www.scorpions.gr/
http://www.myspace.com/greekscorpionsfanclub

Σχόλια